Flemming mikpunt van pesterijen op basisschool: 'Het was een heel lastige periode' | Stop Pesten NU

Flemming mikpunt van pesterijen op basisschool: 'Het was een heel lastige periode'

In de nieuwste aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat Art Rooijakkers (46) langs bij zanger Flemming (27). Samen bezoeken zij de basisschool van de hitmachine. Hier blijkt tijdens een gesprek met zijn voormalige leerkracht dat de schoolperiode een moeilijke tijd is voor Flemming; hij wordt indertijd voortdurend gepest door zijn klasgenoten.

"Ik was het stille jongetje, een makkelijk doelwit" 

Om herinneringen op te halen gaan Art en Flemming naar de oude basisschool van de zanger. Hier is zijn sterrenstatus niet onopgemerkt gebleven; samen met de directeur mag hij het nieuwe schoolplein openen. Op het plein staan honderden kinderen zijn naam te gillen. Na de feestelijke opening van het plein gaat hij langs bij de juffrouw van groep acht, bij wie hij veertien jaar geleden in de klas heeft gezeten. Flemming blijkt nog altijd een bijzonder plekje in het hart van de basisschooljuffrouw te hebben: “Ik herinner me je nog heel goed. Je was een heel lief, rustig en erg bescheiden jongetje.”Flemming denkt vaak met buikpijn terug aan de tijd in het basisonderwijs: “In groep acht ging ik in de musical Ciske de Rat spelen, daar werd niet door iedereen leuk op gereageerd.” In het nummer Wolken zingt Flemming deze lastige periode van zich af: “De anderen vonden het niet cool of stoer, daardoor kwamen er veel opmerkingen.” Hij zoekt tot de dag van vandaag nog naar de reden dat precies hij gepest moest worden, maar hij heeft wel een vermoeden: “Doordat ik ook nog dat stille jongetje was, werd ik een erg makkelijk doelwit.”

Zie video 'Rooijakkers Over De Vloer', Flemming openhartig over zijn pestverleden

Tijdens de gymles wordt hij standaard als laatste gekozen en er worden pijnlijke dingen gezegd over en tegen Flemming: “Het was een erg lastige periode, waarin ik werd uitgescholden puur en alleen doordat ik deed wat ik leuk vond.” Toch geeft hij aan dat hij niet alleen maar negatieve gevoelens over heeft gehouden aan de pesterijen: “Het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben, het heeft mij echt sterker gemaakt.”De ouders van Flemming spelen een belangrijke rol in de periode dat hij gepest wordt: “Mijn moeder bracht rust, zodat ik kon focussen op de goede en leuke dingen, zoals musical.” Ook hebben zijn ouders hem gezegd te blijven vechten voor zijn muzikale carrière, ondanks de mening van anderen: “Ze zeiden altijd dat als ik op mijn kamer zou blijven zingen niemand het zou horen. Ik moest ermee naar buiten en het laten horen aan de wereld.” Een wijze les, die hij altijd heeft onthouden: “Ik ben ervoor gegaan en nu lukt het.”

 

Bron RTL Nieuws

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen