Laura werd drie jaar lang gepest op haar werk RTL Late Night met Twan Huys en Linda Nieuws | Stop Pesten NU

Laura werd drie jaar lang gepest op haar werk RTL Late Night met Twan Huys en Linda Nieuws

LAURA WERD GEPEST OP HAAR WERK: 'ZE ZEIDEN DAT MIJN KINDEREN NIET VAN MIJN MAN WAREN'

De cijfers liegen er niet om: maar liefst één op de acht werkenden wordt gepest op de werkvloer. Laura Harte vertelt hoe de pesterijen haar uiteindelijk haar baan kostten.

Laura voelde zich niet meer thuis tussen haar collega’s, zo vertelt ze in RTL Late Night met Twan Huys.

HALF MILJOEN PESTSLACHTOFFERS

Je zou denken dat pesten zich tot het schoolplein beperkt, maar niets is minder waar. Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de acht volwassenen gepest wordt op het werk. Naar schatting telt Nederland zo’n half miljoen pestslachtoffers. Bert van Leeuwen wil daar met zijn nieuwe programma Gepest van 9 tot 5 aandacht voor vragen, in de hoop dat dit kwalijke gedrag teruggedrongen wordt.

GEMENE RODDELS EN GEPEST

Laura ondervond drie jaar lang wat het is, om gepest te worden. Na haar zwangerschap keerde ze parttime terug, maar ze voelde dat er iets was veranderd. Ze vond de sfeer op de werkvloer niet prettig, en ze merkte dat ze steeds vaker werd uitgesloten. Ze kon er niet precies de vinger op leggen, totdat ze merkte dat ze het mikpunt van gemene roddels werd. Zo beweerden collega’s dat Laura’s kinderen niet van haar echtgenoot zouden zijn, en zou ze relaties met meerdere mannen op haar werk hebben. Niets van waar, maar wél pijnlijk.

VERZUIM NEEMT TOE DOOR PESTEN

Laura realiseerde zich dat haar collega’s haar weg wilden hebben. “En dat is gelukt.” zegt ze nu. Laura koos eieren voor haar geld, maar veel werknemers melden zich ziek na pesterijen: het verzuim neemt schrikbarend toe. Bert van Leeuwen: “Het kan toch niet dat één of meerdere mensen een ander mens het leven zuur maken? We moeten ze laten inzien wat voor gevolgen hun gedrag heeft.” Op Twitter reageerden de kijkers verontwaardigd op Laura’s verhaal.

 

 

Mevrouw met de krullen is daadwer’klijk zwaar gepest zo te zien. We moeten harder optreden tegen mensen die situaties op een dergelijke manier kneden waardoor het pesten zich als antwoord ontwikkelt op de vraag van geleende opportuniteit van de desbetreffende situatie

 

Heftig eigenlijk he... komt toch niet in een normaal iemand óp dat pesten op de werkvloer (volwassen mensen!!) tot de mogelijkheden behoort!

LEES OOKWanneer plagen pesten wordt op de werkvloer (en hoe je dat kunt voorkomen)

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van RTL Late Night bekijk je hier. Kun je het fragment hierboven niet zien, kijk dan hier.

Bron: RTLXL en Linda Nieuws | Foto: Screenshot RTL Late Night

 

Doelgroep: 
Professionals

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen