Maandenlang werd ze gepest, maar Evannah (9) verbaast haar pesters met inspirerende boodschap: “Ik zal altijd je vriendin zijn” | Stop Pesten NU

084-0035994

Maandenlang werd ze gepest, maar Evannah (9) verbaast haar pesters met inspirerende boodschap: “Ik zal altijd je vriendin zijn”

De negenjarige Evannah Pearson was ontroostbaar, toen pesters haar het leven zuur maakte op haar Britse school nabij Devon. Van haar ouders mocht ze van school veranderen, omdat ze zich zo slecht voelde. Nu gaat het dappere schoolmeisje echter viraal met een inspirerende videoboodschap, waarin ze zelfs haar pesters durft aanspreken. “Gelukkig zijn, is het allerbelangrijkste”, weet ze nu.

Evannah vertelt haar verhaal aan de hand van een aantal papieren waarop ze haar boodschap heeft neergepend. Ze vertelt hoe ze zich verloren voelde, hoe de pesterijen haar leven begonnen te overheersen, hoe ze zich stilaan elke dag miserabel en geïsoleerd begon te voelen. Dansen werd haar uitlaatklep, maar praten over het pesten kon ze niet.

Toen één van de pesters Evannah lastig viel in de toiletten, kwam alles tot een kookpunt. Zo kon het niet langer, beseften de Pearsons. Net op tijd. Nadat Evannah veranderde van school, bloeide ze open. Ze begreep dat ze wel in de groep kon passen en dat ze gelukkig mocht zijn. “Ik ben sterk, ik ben super eerlijk, ik ben zelfs een beetje grappig. Ik mag er zijn!” beseft het negenjarige meisje.

Door haar nieuwe geluk wil ze iedereen een hart onder de riem steken, omdat ze beseft dat er niets zo cruciaal is als gelukkig zijn. Maar nog belangrijker: ze richt zich vergevingsgezind en volwassen tot iedereen, ook haar pesters aan het einde van de video. “Ik zal altijd jouw vriend zijn. Wil jij ook de mijne zijn?”

Bron Nieuwsblad.be

 

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):