Ouders kunnen TikTok account nu koppelen aan die van hun kinderen | Stop Pesten NU

084-0035994

Ouders kunnen TikTok account nu koppelen aan die van hun kinderen

TikTok raadt aan tot je achttiende de functie te gebruiken. Het doel van de app is trouwens niet dat jouw ouders nu alles voor jou bepalen: ze willen vooral dat TikTok veiliger wordt, terwijl jij nog steeds je ding kan doen. #TikTok #NOSstories 

Videoapp TikTok heeft dinsdag zijn functie voor ouders uitgebreid, waarmee zij beperkingen kunnen instellen voor het account van hun kind. Zo is het voortaan mogelijk te bepalen wie er op video's mogen reageren.

TikTok introduceerde eerder dit jaar de functie Family Pairing. Daarmee kunnen ouders hun account koppelen aan dat van hun kind, om vervolgens beperkingen te kunnen instellen. Zo kunnen ze onder meer tijdslimieten bepalen. De functie is nu uitgebreid. Ouders kunnen voortaan bijvoorbeeld instellen wie er mag reageren op video's van hun kind. Er zijn dan drie opties: iedereen, vrienden of niemand.

Ook kan het account van het kind onvindbaar gemaakt worden voor anderen en kunnen ouders bepalen of hun kind naar bepaalde inhoud, gebruikers en hashtags mag zoeken. TikTok zegt met de uitbreiding van deze gezinsfunctie een balans te willen vinden tussen de veiligheid en zelfstandigheid van kinderen op het platform. "Het begeleiden van het online leven van een tiener kan lastig zijn", zegt het bedrijf.

De vernieuwingen zijn volgens TikTok bedoeld om tieners op het platform te begeleiden.

"We horen vaak dat ouders en andere zorgverleners het gevoel hebben dat ze een achterstand hebben als het gaat om de nieuwste technologie en apps die hun tienerkinderen gebruiken."

 

Bronnen NOS stories en Nu.nl

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):