Systematisch pesten, wangedrag en bizarre klusjes: UCI zet ex-wereldkampioen op straat | Stop Pesten NU

084-0035994

Systematisch pesten, wangedrag en bizarre klusjes: UCI zet ex-wereldkampioen op straat

7 keer wereldkampioen was hij wereldkampioen in het baanwielrennen: 4 keer op de keirin en 3 keer op de tandemsprint. Met zo'n palmares kan Fréderic Magné gerust een grootheid in zijn sport genoemd worden. Geen wonder dus dat hij een belangrijke rol mocht bekleden binnen de internationale wielerbond UCI.


Maar die macht werd de Fransman iets te veel. Hij is nu op straat gezet door de bond, met zeker niet de minste aantijgingen. Systematisch pesten, bedreigingen en gewelddadig en manipulatief gedrag: het zat er allemaal bij. Ook wordt hij verweten om geen rekening te houden met de voedingsvoorschriften van moslims binnen de organisatie. Hij zou tegen ze gezegd hebben: "Ga terug naar Afrika."

Bizarre klusjes

Hij zou 'vormen van terreur' hanteren en zelfs bizarre klusjes verzinnen voor zijn werknemers. Ze moesten zijn auto wassen, zijn gras maaien en zelfs zijn eigen kinderen naar school brengen! In de tussentijd konden hij en zijn vrouw uitstapjes doen. Magné gaat niet in op de geruchten en kiest ervoor om te zwijgen over alle beweringen.

Bron SportNieuws

 

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):