Chey uit Love Island is helemaal klaar met bodyshamers Bron Cosmopolitan | Stop Pesten NU

084-0035994

Chey uit Love Island is helemaal klaar met bodyshamers Bron Cosmopolitan

Chey uit Love Island heeft het niet bepaald makkelijk na haar deelname aan het programma. Chey krijgt regelmatig commentaar op social media en liet zelfs weten dat zij gepest werd en doodsbedreigingen kreeg. Chey is er nu helemaal klaar mee en rekent af met alle bodyshamers die haar nare berichtjes sturen.

Chey uit Love Island haalt uit naar bodyshamer

Chey is op Instagram regelmatig onderwerp van discussie en ook haar lichaam blijft hierbij niet gespaard. Haar volgers vinden dat zij "te dun" zou zijn en de Love Island-deelneemster krijgt hier dan ook regelmatig vervelende berichtjes over. Op Instagram Stories laat ze zien dat iemand haar lichaam eng noemt en dat een volger vindt dat Chey iets meer moet gaan eten.

Chey deelt haar verhaal en reageert op de bodyshamers. Ze zegt: "Mensen haten hun lichaam niet zomaar. Het is iets dat de maatschappij hen heeft aangeleerd. Schoonheid betekent voor mij dat je je goed voelt in je lichaam. Labels zoals 'te dun' of 'te veel rondingen' definiëren je schoonheid niet. De omvang van je taille heeft niets te maken met je eigenwaarde."

 

Pesten op het Internet

Pesten via social media is helaas iets wat heel veel gebeurt. Chey van Love Islandvertelt dat ze enorm veel berichtjes heeft gekregen van mensen die worden gepest en haar om hulp vragen. "Dit vind ik heel goed", legt ze uit. "Blijf niet met je probleem zitten en probeer kracht te halen uit je naasten! Zij weten hoe je bent. Wat vreemden zeggen is heel rot om te lezen, maar houd je vast aan de feiten. Want wat ze schrijven zijn geen feiten, maar meningen!! Onthoud dat." Mooi gezegd, Chey!

Chey gaat verder: "Pesten kan een vorm van jaloezie zijn of afgunst, voortvloeiend uit eigen ontevredenheid. Een persoon die goed in z’n vel zit en positief is ingesteld zal niet snel de negatieve punten van een ander willen benadrukken, maar juist het positieve zien. Het is menselijk dat we ons druk maken, maar verstop je nooit, voor niemand."

Laatste boodschap

Daarnaast heeft Chey nog een laatste boodschap voor haar volgers en mensen die in een gelijksoortige situatie zitten. "Wees tros op wie jij bent en schaam je niet om hoe anderen jou zien."

chey-love-island-bodyshamer
@CHEYCIA / LOVE REALITYINSTAGRAM

Bodyshaming

Bodyshaming en pesten gebeurt helaas nog steeds regelmatig. Veel mensen worden op hun werk gepest en net zoals Chey van Love Island worden ook veel mensen online gepest, aldus Stop pesten nu. Wil jij hier meer over weten of heb je zelf last van pesten? Kijk dan op https://www.stoppestennu.nl/pesten voor meer informatie.

 

Foto RTL

Bron Cosmopolitan

 
 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):